Tip na letní grilování - pstruh na grilu

Tip na letní grilování - pstruh na grilu

Letní grilování je v plném proudu. Burgery, grilované maso, sýry, buřty, to je taková ta tradiční klasika, která se občas přejí.  Co tahle udělat nějakou změnu a vyzkoušet rybku? Ideální na gril je například pstruh. Jeho příprava je velice jednoduchá a na výsledku si rozhodně pochutnáte :o).

Budete potřebovat: vykuchaného pstruha, čerstvé bylinky (mohou být i sušené) - tymián, oregáno, rozmarýn, citron, česnek, olivový olej

Postup:
Připravte si gril, jak máte ve zvyku. Rošt můžete potřít olejem. Do břišní dutiny vykuchané ryby vložte 2 snítky oregána, 2 snítky tymiánu, 1 snítku rozmarýnu, 2 kolečka citronu a 1/2 nasekaného stroužku česneku. Břišní dutinu uzavřete párátkem. Pstruha rovnoměrně potřete majonézou. Pokud majonézu nechcete použít, obejde se recept bez ní, ale majonéza zabrání, aby se Vám pstruh přichytil při opékání na roštu. Pečte podle potřeby. Záleží, zda máte uzavřený či otevřený gril. Po opečení rybu ještě lehce pokapejte olejem a můžete podávat. Přejeme dobrou chuť.

Zpět