Bejvávalo na Šumavě – smutno i veselo

Bejvávalo na Šumavě – smutno i veselo

Máte rádi příběhy o Šumavě a Pošumaví? Tak právě pro Vás jsou určeny publikace z „dílny“ šumavské rodačky Lucie Oudouvé. Po úspěšném vydání první knihy „Dary Pošumaví“ (2020), která je věnovaná rodinám s dětmi, je na světě další sbírka příběhů „Bejvávalo na Šumavě – smutno i veselo“.  
V ní naleznete krátké příběhy vypovídající o reálném životě lidí na území západní a centrální části Šumavy. Dočtete se o tom, co jim osud přichystal, co museli strpět, co obětovali, ale i jaké humorné příhody se jim kdy udály. Veselé i smutné příhody, které jsou čerpány z dobových novin, od sběratelů folklóru nebo přímo od samotných Šumaváků, se vám brzy dostanou pod kůži. U některých se zaručeně pobavíte, u jiných vám ukápne slza.
Kniha Bejvávalo na Šumavě – smutno i veselo vyšla již na konci ledna 2022, během pár dní byla ale vyprodaná. Druhé vydání knihy bude od  23. června 2022 k dostání v knihkupectví v Sušici, Klatovech či Horažďovicích. Poptávat ji můžete také na Roubence Zámyšl – ubytování na Šumavě, kde je možné po domluvě zároveň i žádat věnování nebo podpis autorky : o). Stačí napsat na autorčin e-mail: lu.oudova@seznam.cz.
Pokud stále váháte, zda jsou právě tyto knihy tím, co byste si rádi přečetli, mrkněte na ukázky zde a zde, případně na recenzi.

Autorka již nyní připravuje další pokračování úspěšné publikace "Bejvávalo na Šumavě" a při této příležitosti hledá Šumaváky, kteří by měli zájem zveřejnit své silné životní příběhy na téma „příroda a lidé“. Tak neváhejte a přihlaste se na e-mailu lu.oudova@seznam.cz.
I váš příběh může být součástí toho, co kdysi bejvávalo na Šumavě.

Zpět