Odstartoval 13. ročník soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2022

Odstartoval 13. ročník soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2022

S příchodem jara opět odstartoval nový ročník soutěže o značku Regionální potravina. Hodnotitelské komise napříč republikou budou opět vybírat ty nejkvalitnější výrobky v jednotlivých kategoriích. V Plzeňském kraji mohou farmáři, pěstitelé, potravináři do 250 zaměstnanců přihlašovat své výrobky do 10. května. Po zpracování přihlášek zasedne Hodnotitelská komise složená z oborníků MZe, SZIF, Potravinářské komory, Státní veterinární správy a dalších institucí, a to v Klatovech 25.5. Pouze vítězné potraviny v 9 kategoriích mají pak právo po 4 roky užívat tuto prestižní značku kvality zaručující zákazníkům regionální původ a nadstandartní vlastnosti. Ochutnat je a nakoupit oceněné potraviny mohou zákazníci nejen u producentů, ale také na 16 ochutnávkách po celém Plzeňském kraji. První letošní ochutnávka (ještě s loňskými vítězi) bude již v úterý 12. dubna na farmářských trzích ve Kdyni, na které vás tímto také srdečně zveme. Některé oceněné potraviny můžete objednat také z pohodní domova na tomto e-shopu.

Soutěž  organizuje Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci se Státním zemědělským intervenčním fondem již třináctým rokem s cílem podpořit menší regionální producenty a motivovat zákazníky k nákupu kvalitních lokálních produktů. V každém kraji působí koordinátor a vyhlašovatel soutěže. V Plzeňském kraji je to pro rok 2021/22 Úhlava, o.p.s. ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví, z.s., za podpory Plzeňského kraje.

Podrobné informace o soutěži včetně podmínek, termínů uzavření příjmu přihlášek najdete zde. Na tomto webu najdete také přehled všech oceněných potravin, příběhy výrobců nebo seznam akcí, na kterých lze oceněné potraviny ochutnat.

Jen ti nejlepší z nejlepších se mohou pyšnit označením Regionální potravina a my se těšíme se na nově oceněné a jejich skvělé výrobky!

Kontaktní osoby pro soutěž Regionální potravina Plzeňského kraje jsou:

Ing. Helena Hnojská, 724 734 957, regionalnipotravina@uhlava.cz; hnojska@uhlava.cz
Ing. Ivo Šašek, 774 411 095, regionalnipotravina@uhlava.cz

  

Zpět