Dobré lokální potraviny, kulturu i sportovní vyžití najdete zaručeně v Sušici

Dobré lokální potraviny, kulturu i sportovní vyžití najdete zaručeně v Sušici

Chcete si nakoupit kvalitní výrobky od místních producentů? A ještě k tomu si udělat zajímavý výlet? Spojte zábavu s užitkem a „vyražte“ s rodinou na výlet do malebného městečka na řece Otavě. Jednou měsíčně se v Sušici konají na náměstí parádní farmářské trhy, kde si v příjemné atmosféře můžete vybírat z širokého sortimentu výrobků od farmářů a řemeslníků z okolí. Tuto sobotu jich tam bude cca 20 vč. stánku s oceněnými výrobky soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje.  Trhy jsou doprovázeny vždy kulturním programem, což sice pro tentokrát nebude, ale i tak to stojí za to. Pokud byste to náhodou nestihli nebo výrobky už nebyly, tak spousty regionálních dobrot najdete i ve farmářském obchodě rodiny Zelených kousek od náměstí (Americká ulice).

Kdyby Vás náhodou ještě přepadl hlad nebo mlsná, můžete konečně zavítat do přilehlých hospůdek nebo si vychutnat zmrzku či zákusky z vyhlášené cukrárny u Fialků. Milovníci pivního moku by určitě neměli vynechat návštěvu místního pivovárku U Švelchů, který je také nedaleko náměstí.

Na svoje si v Sušici přijdou nejen ti, co mají rádi dobré jídlo, ale i zájemci o kulturu či sport. Můžete „vyrazit“ například do místního muzea s krásným betlémem nebo sirkařskou historií nebo si vyšlápnou na nedaleký Svatobor s rozhlednou a kouzelným výhledem na Šumavu. Určitě to za tu námahu stojí. A ti, co mají raději větší adrenalin, mohou navštívit místní OFFPark s lanovou dráhou a dalšími aktivitami.

Doufám, že jsme vás drobátko nalákali a do brány Šumavy, jak se Sušici také často přezdívá, si někdy najdete cestu.

Zpět