
Rybí karbanátky
Hledáte inspiraci na lehký a zdravý oběd nebo večeři ze sezónních surovin? Vyzkoušejte recept na rybí karbanátky, který je rychlý, jednoduchý a plný regionálních chutí. Kombinaci čerstvé ryby, brambor a jemného pórku si jistě oblíbí celá rodina :o).
4 porce, snadné, 40 minut
Suroviny: 200 g filetu z ryby s pevným tučnějším masem (např. pstruh, kapr), 200 g vařených brambor (ideálně varný typ C), ½ lžičky dijonské hořčice, 2 vrchovaté lžíce čerstvě smaženého pórku nebo cibulky, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti (ev. lžíce oblíbených bylinek)
Maso nakrájejte na co nejmenší kousky, brambory rozmačkejte šťouchadlem. V míse smíchejte rybí maso, brambory, hořčici, pórek, olej a dle chuti osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte a tvořte cca 8 placiček. Pečte v troubě na 180°C zhruba 20 minut (nemusíte pokapávat olejem, tučnost ryby zajistí dokonalou šťavnatost). Podávejte s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo jen lehkým zeleninovým salátem a dipem.
Tip: Na másle osmažte pórek (při smažení můžete podlít malým množstvím vody). Ochuťte jej bylinkami, solí a pepřem. Smažte, dokud není pórek měkký a mírně opečený.
Recept připravila Kamila Opl Hackerová