Premiérové představení vítězů 15. ročníku soutěže Regionální potravina

Premiérové představení vítězů 15. ročníku soutěže Regionální potravina

Sobota 20. července bude ve znamení premiérového představení vítězů 15. ročníku soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje. Symbolicky se začne na půdě loňského vítěze, a to na Včelí farmě u Toupalů, která získala toto prestižní potravinářského ocenění za výborný smíšený med. Ten bude samozřejmě i v hlavní roli Medových slavností, které Toupalovi pořádají v Kolovči na Domažlicku již 6. rokem. Letos se však k oslavě připojí nově i další vítězové soutěže, jako například paní Fabišíková s medovými perníčky nebo Šárka Líbenková s pikantním chutney.  Po celý den bude pro návštěvníky připraven zajímavý doprovodný program. Ať už to budou komentované prohlídky včelnice, apidomků, ukázka proskleného úlu, ochutnávka medu nebo dalších oceněných potravin. Navíc si návštěvníci Kolovče mohou odskočit do krásného místního technického a řemeslného muzea, kde je k vidění více jak 7 000 exponátu v rámci 67 kompletních řemeslných dílen a živností.
Aby toho nebylo v tento den málo :o), tak o 40 km dále, se v Nepomuku na jižním Plzeňku konají Ovčácké slavnosti. Již tradiční krajská výstava ovcí a koz je spojena se závody střihačů, ukázkami zpracování vlny, pasením zvířat pomocí pasteveckých psů či vesnickou olympiádou. K občerstvení nemohou chybět pochoutky z ovčího sýra, masa a dalších regionálních dobrot včetně těch oceněných značkou Regionální potravina Plzeňského kraje.

Tak neváhejte a užijte si den plný zážitků!

Zpět