V hlavní roli kuřecí

V hlavní roli kuřecí

Obliba kuřecího masa v poslední době stále stoupá, obzvláště nyní v grilovací sezóně.  Ovšem brzy může být pro jeho milovníky ouvej. Dle aktuálních informací začíná být na českém trhu drůbežího masa nedostatek a také jeho cena míří nahoru. Důvodem je velký pokles soběstačnosti Česka v loňském roce (pokles o 12 procent) a fakt, že maso chybí i v zahraničí, říká potravinářský expert a šéf MP Krásno Karel Pilčík.
Naštěstí v tuto chvíli na pošumavské Farmě v Loužné je kuřat dostatek, a tak si můžete dopřát grilovanou klasiku např. v podobě rychlých farmářských špízů.

Více o aktuálních problémech s kuřecím masem naleznete ZDE.

Kuřecí špízy - recept
Suroviny: kuřecí prsa, uzená slanina, zelenina (keříková rajčata, cibule, paprika, cuketa, lilek), koření dle chuti, olej, špejle
na dresing: salátová okurka, bílý jogurt, koření na tzatziky
Příprava špízů je velmi jednoduchá. Maso, slaninu, zeleninu pokrájejte na stejně velké kousky. Rajčata nechte vcelku, cibuli nakrájejte na poloviny nebo měsíčky, cuketu a lilky na větší kousky (dle velikosti zeleniny). Maso okořeňte dle chuti (za nás je nejlepší koření Adžika :o)) a střídavě napichujte na špejli se zeleninou a slaninou. Vše trošku zakápněte olejem a grilujte do zlatova.
Jako přílohu doporučujeme připravit tzatziky dresing. Nastrouhejte oloupanou salátovou okurku a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny. Poté přidejte bílý jogurt (poměr okurka a jogurt 1:1) a okořeňte. Přejeme dobrou chuť.

Zpět