Dubnové novinky

Dubnové novinky

Jarní měsíce jsou vždy ve znamení změn a novot, tak i my jsme si pro zákazníky připravili celou řadu novinek a aktuálních nabídek.  Náš sortiment se postupně rozrůstá o další dodavatele a výrobky.  Od dubna se můžete například těšit na výborný med z Čestic od pana Jakeše nebo na extra panenský olivový olej z řeckého ostrova Thasoss. Pro „bezlepkáře“ jsou nově v sortimentu piškoty z rabské pekárny Liška. Aby i milovníci kvalitního masa nepřišli zkrátka, v akci bude hovězí krk od Zelených, z kterého si může připravit tradiční klasiku v podobě „znojemské“ :o).

Hovězí znojemská omáčka
Suroviny: 1 velká cibule, 0,5 kg hovězího předního krku, worcestrová omáčka, sůl, pepř, koření Adžika (pokud nemáte, můžete nahradit troškou kari nebo čubricou), 200–250 g anglické slaniny, cca 3-5 nakládaných okurek

Postup:
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na sádle nebo oleji. Přidáme pokrájené hovězí maso, které zprudka osmahneme na cibulce, aby se zatáhlo. Přidáme koření - sůl, pepř, adžiku a několik kapek worcestrové omáčky. Po pár minutách podlijeme horkou vodou, aby bylo maso pod hladinou. Dusíme do měkka (v papiňáku cca 40 min., v klasickém hrnci o něco déle).
Omáčku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z hladké mouky a tuku. Suroviny smícháme v poměru 1:1 a zpěníme v kastrůlku do zlatavé barvy.
Na pánvi zlehka opečeme pokrájenou anglickou slaninu spolu s nakrájenou nakládanou okurkou. Poté přidáme k masu. Krátce vše povaříme a máme hotovo. Jako přílohu doporučujeme vařenou rýži nebo karlovarský knedlík.
Přejeme dobrou chuť.

Zpět