Valentýnská tortilla s uzeným pstruhem

Valentýnská tortilla s uzeným pstruhem

Blíží se únor a sním i valentýnské oslavy :o). Udělejte svojí polovičce radost a překvapte ji tortillou s uzeným pstruhem. Recept je nejen výborný, ale také velice jednoduchý a rychlý. Pokud byste si s přípravou opravdu chtěli dát práci, můžete samozřejmě připravit také domácí tortilly.

Suroviny na 4 porce: 4 tortilly, 2 uzené pstruhy, ledový salát, 2 rajčata, 1 zakysaná smetana
na dochucení sůl, med, dijonská hořčice

Postup:
Uzeného pstruha zbavíme kůže a všech kostí. Ze zakysané smetany, medu, soli a hořčice připravíme chuťově výraznější dressing. Rajčata nakrájíme na plátky a necháme okapat, popř. spaříme a oloupeme. Opraný a osušený salát nakrájíme na dlouhé široké nudle. Tortillu krátce prohřejeme nasucho na pánvi, aby při rolování nepraskala. Poté naplníme všemi surovinami, přidáme dressing a pevně zarolujeme. Okraje založíme do středu rolky a celý sendvič pevně utáhneme do potravinové fólie.

Tip: Pokud budete chtít využít i kůži z uzeného pstruha, stačí ji krátce opéct (zatěžkanou) na pánvi s nepřilnavým povrchem dokřupava a přidat ji nakrájenou na tenké plátky do sendviče. Zakysanou smetanu v dressingu je možné zaměnit za majonézu.

Recept připravil: šéfkuchař Ing. Martin Havlík, Bezejnenná Gourmet Club, držitel zlaté medaile M. D. Rettigové

Zpět