Nově v sortimentu mouky a kroupy z Horažďovic

Nově v sortimentu mouky a kroupy z Horažďovic

Pro hospodyňky, které rády vaří a pečou, máme dobrou zprávu. Rozšiřujeme nově sortiment také o kvalitní mouku z Mlýna a krupárny MRSKOŠ, s.r.o.  Na trhu s mlýnskými výrobky tento mlýn není žádným nováčkem. Jeho historie se datuje již do roku 1852, kdy se v Horažďovicích začala prvně mlít mouka a postupem času se jeho věhlas rozšířil do celé republiky.
V současné době díky modernizovanému provozu a osvědčeným postupům může mlýn nabídnou celou řadu výrobků. Od pšeničné krupice, hrubé, polohrubé a hladké pšeničné mouky až po ječné krupky a kroupy či mlýnská krmiva. Díky přísné kontrole po celou dobu výrobního procesu ve vlastní laboratoři mají tak zákazníci opravdu jistotu, že kupují kvalitní výrobky.
Mouky se vyrábějí z vybraných odrůd ozimé pšenice pocházející převážně z jihozápadních Čech bez použití jakýchkoli „zlepšujících“ přípravků posilujících pekařské či skladovací vlastnosti. Neváhejte a vyzkoušejte, my už jsme také pekli :o).

____________________________________________________________________________________________________________________________

Dýňový koláč s kefírem a oříšky
Suroviny na těsto: 500 ml kefíru, 100 ml rostlinného oleje, 2 vejce, 180 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, kůru z jednoho citrónu
Na dýňovou náplň:  700 g nahrubo strouhané dýně, 150 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 150 g rozehřátého másla, 100 g nahrubo sekaných ořechů - všechny ingredience smíchat
Postup:
Kefír rozšleháme s vejci a cukrem, přidáme olej a citronovou kůrou. Postupně vmícháme mouku předem promíchanou s kypřícím práškem. Pokud není těsto dostatečně tekuté, přidáme 50 – 100 ml mléka a promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně pokryjeme připravenou dýňovou náplní. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C cca 35 minut. Krájíme po zchladnutí.
Tip: dýni můžete nakrájet na kostky cca 1,5 cm velké a povařit ji s několika lžícemi medu. Z ostatních surovin pak připravit drobenku, kterou nasypete na dýňovou směs.

Zpět