Soutěž Regionální potravina Plzeňského kraje 2020

Soutěž Regionální potravina Plzeňského kraje 2020

V letošním roce vyhlásilo Ministerstvo zemědělství v jednotlivých krajích České republiky již 11. ročník soutěže o značku „Regionální potravina“.
Stejně tak jako v minulých letech organizuje v Plzeňském kraji tuto soutěž obecně prospěšná společnost Úhlava ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví, z.s. za mediální a marketingové podpory Plzeňského kraje.
Značku mohou na čtyři roky získat pouze malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců. Přihlášený výrobek musí být vyroben v Plzeňském kraji, a to z místních surovin (případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin). Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní surovina musí být ze 100% tuzemského původu.
Soutěží se v devíti kategoriích, přičemž ocenění "Regionální potravina Plzeňského kraje" získá vždy jen ten nejlepší výrobek".
V rámci soutěže je zajištěna propagační kampaň regionálních potravin, jejímž cílem je podpořit domácí producenty a motivovat spotřebitele k zájmu o ně. Pro úspěšné výrobky budou zajištěny propagační a prodejní prezentace při příležitosti řady významných společenských, kulturních a dalších akcí konaných v Plzeňském kraji. Oceněné výrobky budou dále prezentovány v katalogu vítězných výrobků a v informačních letácích. Zároveň bude v tištěných a elektronických médiích probíhat inzertní kampaň.

Příjem přihlášek do soutěže probíhá na adrese Úhlava, o.p.s., Plánická 174, Klatovy.
Kontaktní osoby:
Ing. Helena Hnojská, 724 734 957, regionalnipotravina@uhlava.cz
Ing. Ivo Šašek, 774 411 095, regionalnipotravina@uhlava.cz

NEVÁHEJTE A PŘIHLASTE SVÉ VÝROBKY DO SOUTĚŽE !!!

Metodiku soutěže, přehled nejdůležitějších termínů a přihlášku do soutěže - příloha A, B, C, D) a další potřebné informace naleznete zde.

Zpět